onze vzw

team

Onze Gentle Clowns zijn niet alleen opgeleid in clownerie maar volgden ook opleidingen omtrent dementie en mensen met een beperking.

Binnen ons team vind je zorgverleners uit verschillende sectoren: ‘Bejaardenzorg, leerkrachten, kunstenaars, animatoren en begeleiders voor mensen met een beperking.’

Veel van onze Gentle Clowns zijn ook actief binnen het theater, geven improvisatie-lessen, zijn muzikaal, hebben zich verdiept in snoezelen,… Dankzij deze kruisbestuiving kunnen we intern heel wat kennis uit verschillende sectoren delen. We zien dit als een enorme meerwaarde! 

Gentle clowns

Prioella
Blom
Brakkie
Gertie
Pieroewet
Mimi
Zoeze
Pekkie
Tippi
Dodokus
Carmelita
Tita
Hupsa
Pom
Moemoe

Twinkel

Mijnheer Streep

Pippalou

Mafraise

Voila

BESTUUR

Geert Allaerts
Secretaris

Marc Vergaert
Financieel Verantwoordelijke

Byl Guy
Voorzitter

AMBASSADEURS

Michel Follet-foto

MICHEL FOLLET

Binnendringen in het hoofd, het hart, de ziel van te vaak vergeten mensen.  Zoiets kan je alleen doen met héél veel inlevingsvermogen, toewijding, tederheid en poëzie. Zinvol en waardevol.
Noem het : een roeping…”

Tv-en radiomaker, kermisfanaat, filmliefhebber, quizmaster, muziekfreak,.. Hij begon zijn tv-carrière op de openbare omroep, toen nog BRT, met een filmprogramma: ‘Cinemanie’, in die tijd een ontzettend populaire filmquiz. In 1992 stond hij mee aan de wieg van radiozender DONNA, waar hij ook acht jaar lang het ochtendblok presenteerde. Na een korte tussenstop bij Radio 2, stopte hij eind 2000 met zijn radiojob op de VRT. Michel Follet werkt momenteel voor de commerciële radiozender Joe FM, niet meer als presentator maar achter de schermen. Film laat hem nog altijd niet los sinds er een eind kwam aan het filmprogramma bij ATV, de Antwerpse regionale zender (na 21 jaar). Zo vult hij In het TV-magazine Primo wekelijks een volledige pagina onder de hoofding ‘Ciné Follet’. Verder schreef hij nog heel wat boeken. 

KASPER BORMANS

“Door hun opgewekte manier van met de bewoners om te gaan, spreken ze rechtstreeks hun emoties aan. Ze maken de brug met verloren plezieren. Als de bewoners huilen, huilen ze mee en als ze lachen, lachen ze mee. Voor de bewoners is dit een enorme steun omdat ze het gevoel hebben dat iemand ze begrijpt…”
 
Kasper Bormans is verbonden aan de Leuven School For Mass Communication Research en onlangs gepromoveerd aan de Faculteit Sociale Wetenschappen met onderzoek, onder supervisie van psychiater Dirk De Wachter, naar het verhogen van de levenskwaliteit bij mensen met dementie door communicatieve strategieën, en auteur van het boek ‘Wat Alz’. (‘Meningen 6/6/2020’)

Kasper Boremans - foto

Geert Baetens

9b57fb_e1744e891b334795b40f59fc9c2b0eac~mv2

Geert Baetens baatte ooit een speelgoedwinkel. Hij wou echter ‘iets doen voor anderen’  Door de omgang met zijn vader die dementerend was groeide ook de liefde voor deze toen wat vergeten groep. In 2012 begint hij zijn idee vorm te geven samen met enkele gelijkgestemden. Contactclowns in de zorg NeuzeNeuze vzw werd geboren. Hij trekt gedurende 10 jaar doorheen Vlaanderen met lezingen over Contacclownerie. De vzw groeide uit naar een gevestigde waarde binnen het landschap. Geert was coördinator tot eind 2022 en ging dan zijn andere droom achterna.

 Hij richt begin 2023 Harakoa op en gaat als professioneel lezingen en vormingen geven over belevingsgericht contact en humor bij personen met dementie.