Vormingen

29 en 30 april ’23 | Proeven van de Gentle Clown via speelse communicatie

De sleutel tot contact met moeilijk bereikbare mensen (2dagen)

De Gentle clown, de clown als bezoeker, wordt sinds enkele jaren meer en meer ingezet in zorginstellingen. Wetenschappelijke studies hebben intussen aangetoond dat de Gentle clown, door zijn aanwezigheid, voor bewoners/patiënten/cliënten/partners en voor verzorgend personeel/mantelzorgers, de levenskwaliteit gevoelig kan verbeteren.

De contactclown op bezoek voert geen nummer op, maar streeft er naar om op een eerlijke, gevoelige en speelse wijze samen, met de bezochte persoon, een aangenaam moment te beleven. De clown gebruikt hierbij al zijn troeven: zijn openheid, spontaniteit, broosheid, nieuwsgierigheid, speelsheid, ondeugendheid, zachtheid, aanwezigheid…

Tijdens het weekend tuimelen we samen met contactclown Bieke uit ons hoofd in het moment. En wat een ruimte valt daar te ontdekken! Ruimte voor stilte, voor voelen, ruimte voor verwondering, voor falen en ontdekken, ruimte voor verbeelding, voor het plezier van (samen) spelen.

Via verschillende bewegingsoefeningen en spelopdrachten komen we in voeling met onszelf om zo ook de ander te ontdekken, met de ander te verbinden vanuit lichtheid en oprechtheid. Via diverse uitnodigingen oefenen we onze open, niet-oordelende aandacht en creëren zo veel ruimte voor het moment, voor onszelf, voor de ander, voor het ont-moeten. Al spelend gaan we samen op zoek naar een ritme dat bij ons past.

De nieuwe ervaringen, inzichten en tools zullen je als zorggever of mantelzorger ondersteunen in jouw contact met bewoners/cliënten/patiënten/partners die moeilijker bereikbaar zijn. Kortom een aanrader voor iedere zorggever die wil ‘proeven’ van de clown.

Met attest van deelname.
Deze workshop staat open voor ieder die interesse heeft om van de Gentle clown te proeven, ook voor wie niet in de zorgsector werkt!

Docente
Bieke Coenen is moraalfilosoof en werkt al ruim 15 jaar als leerkracht. Een 10 tal jaar geleden ontdekte ze clownerie. Sindsdien is het een wezenlijk onderdeel van haar leven. Sinds 2015 is ze werkzaam als Gentle Clown bij vzw Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze.

Inschrijven:  Inschrijvingsformulier binnenkort (schrijf in op nieuwsbrief)

Locatie: Zwijnaarde-Gent (i.s.m. LDC De Mantel)
Data: 29 en 30 april 2023
Dagen: zaterdag & zondag van 9.30-16.30
Kostprijs: 250 euro excl btw (302,50 incl 21% btw)
Betaling: Jouw inschrijving is definitief zodra wij jouw betaling ontvangen hebben

Inschrijven : inschrijvingsformulier


Makkelijk bereikbaar met tram/bus vanaf Sint-Pieters station Gent
Met de auto dichtbij afrit E40/R4 + gratis parking in de buurt

Betalingsvoorwaarden :

Het totaalbedrag van de factuur dient ten laatste 14 dagen voor aanvang betaald te zijn. Annuleren kan via mailadres boekhouding.neuzeneuze@gmail.com met betalingsvoorwaarden:
    Tot 1 maand vooraf: 20% van de afgesproken prijs.
    Minder dan 1 maand en tot 1 week vooraf: 50% van de afgesproken prijs.
    Minder dan 1 week vooraf: 75% van de afgesproken prijs.
    Op de dag zelf: 100% van de afgesproken prijs.

Doneren?

Wij doen alles met passie maar zonder overheidssteun. Voor extra inkomsten zijn wij volledig afhankelijk van bijdragen van particulieren, bedrijven en andere organisaties.