Vormingen

14 en 15 oktober ’23 | Proeven van de Gentle Clown een non-verbaal verhaal

Proeven van de Gentle-clown, een non-verbaal verhaal.  (2dagen)

Tijdens dit weekend starten we met een non-verbaal verhaal. We verkennen hoe je zonder woorden toch rust en ontspanning kan brengen bij de ander als jezelf. Daarvoor bedienen we ons van een fantastische communicatietool waarover   iedereen beschikt: je LICHAAM.

Want gewoon al aanwezig zijn, rustig door de ruimte bewegen, kleine gebaren maken en op een bepaalde manier kijken, glimlachen of grinniken, is een zeer krachtige manier van communiceren.

Het creëert een veilige sfeer en omgeving waarin we ons schild laat zakken. Om intuïtief, met vertrouwen elkaar en de ruimte te verkennen. Omdat we voelen dat we er kunnen en mógen zijn. 

Een ideale opening om je gans het weekend te laten leiden op de golven van het Gentleclown-zijn!
In al zijn spontaniteit, broosheid, openheid, nieuwsgierigheid, ondeugendheid, … en speelsheid, spelen we met de energie, ontdekken we, van ongemak naar gemak, ons eigen Gentleclownspel in het hier en nu!

Het gaat niet om het krampachtig transformeren naar een clownpersonage of theaterspel, wel om ons zodanig vrij en veilig te voelen dat we ertoe komen een soort ‘uitvergroting’ van onszelf in bepaalde (werk)situaties te durven zijn.

Integriteit, authenticiteit en spelplezier staan dit weekend centraal in het Proeven van de Gentleclown!

De nieuwe ervaringen, inzichten en tools zullen je als zorggever of mantelzorger ondersteunen in jouw contact met bewoners/cliënten/patiënten/partners die moeilijker bereikbaar zijn. Kortom een aanrader voor iedere zorggever die wil ‘proeven’ van de clown.

Docent

Hannes Goffin, oprichter Meewint, begeleider muzisch-agogische kunstprojecten, workshops en navormingen binnen onderwijs, acteur en oprichter Duo Abbraccio (intern. straat-en familietheater), Gentleclown (voor mensen met dementie en beperking) bij Belevingsgerichte Zorg vzw   en voordien leerkracht kinder- en jeugd psychiatrie (gedrags- en emotionele stoornis/agressieproblematiek).

 

Locatie: Zwijnaarde-Gent (i.s.m. LDC De Mantel)
Data:  zaterdag 14 oktober & zondag 15 oktober 2023 van 9.30-16.30
Kostprijs: 250 euro excl btw (302,50 incl 21% btw)
Betaling: Jouw inschrijving is definitief zodra wij jouw betaling ontvangen hebben. 

OPGELET: FACTUREN WORDEN ENKEL OPGEMAAKT NA ONTVANGST VAN HET VOLLEDIG BEDRAG!

Inschrijven :

inschrijvingsformulier

Makkelijk bereikbaar met tram/bus vanaf Sint-Pieters station Gent
Met de auto dichtbij afrit E40/R4 + gratis parking in de buurt

Betalingsvoorwaarden :

Het totaalbedrag van de factuur dient ten laatste 14 dagen voor aanvang betaald te zijn. Annuleren kan via mailadres facturatie@belevingsgerichtezorg.be met betalingsvoorwaarden:
    Tot 1 maand vooraf: 20% van de afgesproken prijs.
    Minder dan 1 maand en tot 1 week vooraf: 50% van de afgesproken prijs.
    Minder dan 1 week vooraf: 75% van de afgesproken prijs.
    Op de dag zelf: 100% van de afgesproken prijs.

 

Doneren?

Wij doen alles met passie maar zonder overheidssteun. Voor extra inkomsten zijn wij volledig afhankelijk van bijdragen van particulieren, bedrijven en andere organisaties.