BELEVINGSGERICHTE ZORG

GIFTEN

Waarom doneren?

We willen zowel kleinere als grotere zorgcentra de mogelijkheid bieden om een jaarcontract op te starten. We houden er rekening mee dat budgetten in de zorgsector beperkt zijn en hierdoor zij slechts een deel van de totale kost kunnen bijdragen. Daarom is elke vorm van structurele steun belangrijk om onze samenwerking met zorgcentra te blijven verzekeren.

M.a.w. hoe meer vaste donateurs we hebben, hoe steviger onze basis. Onze grote droom is ons werk aan te kunnen bieden aan een minimum qua kost voor onze voorzieningen en vzw’s.

 

Fiscaal aftrekbaar

45% van je gift wordt terugbetaald via belastingsaftrek!

Geen overheidssteun

Voor extra inkomsten zijn wij volledig afhankelijk van giften.

Wat Gebeurt er met mijn gift?

We betalen hiermee onze organisatiekosten zoals verzekeringen voor al onze mensen, folders, publiciteit. Daarnaast organiseren wij elk jaar clownslabo’s, werkgroepen en projecten voor onze clowns (kosten vorming, teambuilding enz..). Gratis lezingen voor zorgpersoneel

Ontmoeten en verbinden is noodzakelijk om de kwaliteit van ons clownswerk te behouden. Onze clowns nemen minstens 2 keer per jaar deel aan deze ontmoetingsmomenten en zetten zich jaarlijks ook in voor ons benefietevenement, en dit op vrijwillige basis.

 

 

clown wandelgang

Wij doen alles met passie maar zonder overheidssteun.

Voor extra inkomsten zijn wij volledig afhankelijk van bijdragen van particulieren, bedrijven en andere organisaties.

clown bloem

Hoe doneren?

Je kan een financiële gift doen op onze rekening.  Dit kan eenmalig of door middel van een bestendige opdracht. Omdat wij erkend zijn door de overheid ontvangt u een fiscaal attest voor giften vanaf 40€ per jaar. U krijgt 45% terugbetaald door de overheid!

Ons IBAN nummer is BE31 9734 5179 9055, vermeld als mededeling:
“gift, en rijksregisternummer “

Fiscale info

Je ontvangt automatisch een fiscaal attest in de loop van het eerste trimester van het volgende jaar.

Via belastingaftrek krijg je 45% terug. Zo kosten gift van €40,00 je eigenlijk slechts €22,00. Hieronder nog enkele voorbeelden:

  • Gift van 50,00 = € 27,50
  • Gift van 80,00= € 44,00
  • Gift van 100,00 = € 5500
  • Gift van 200,00 = € 110,00
Wil je op de hoogte blijven over onze werking en workshops?

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief!